Scherpen eerste keuze: ''Trots dat ik mag spelen op het EK''

0
Scherpen eerste keuze: ''Trots dat ik mag spelen op het EK''

Kjell Scherpen begon woensdag in de basis bij Jong Oranje op het EK tegen Jong Roemenië. In aanloop naar het toernooi in Hongarije en Slovenië hoorde de Ajax-goalie dat hij de eerste keuze zou zijn.

"Het was een goed gesprek met Justin (Bijlow, red.), Maarten (Paes, red.), de trainer en de keeperstrainer. Hij heeft ons duidelijk gemaakt dat ik zou starten tegen Roemenië", aldus Scherpen bij OnsOranje. "Voor mij is het hartstikke mooi. Ik ben trots dat ik hier mag spelen op het EK. Ik hoop dat ik het in de andere twee wedstrijden ook goed in kan vullen."

Scherpen had niet verwacht dat hij eerste keuze zou zijn. "Ik ging er niet vanuit, maar ik wist dat de kansen openlagen. Dan probeer je jezelf van je beste kant te laten zien. In de vorige periodes heb ik het goed gedaan en uiteindelijk beloont het zich met een basisplek."

Zaterdag speelt Jong Oranje tegen Jong Duitsland. "Duitsland is natuurlijk een goede tegenstander. Het is altijd een beladen wedstrijd. Het is een mooi affiche om te spelen. We moeten onze rug rechten en gewoon weer met frisse moed ertegenaan gaan. We moeten als team goed functioneren en proberen die wedstrijd te winnen."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 9 May 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›