Nieuw Ajax-talent: ''Het gaat allemaal een paar stapjes sneller''

0
Nieuw Ajax-talent: ''Het gaat allemaal een paar stapjes sneller''

De jeugdopleiding van Ajax beschikt vanaf volgend seizoen over de jonge keeper Freek Entius. Hij maakt van AFC'34 de overstap naar De Toekomst, na eerder al actief te zijn geweest voor AZ.

"Twee weken geleden op een donderdagavond werd mijn vader gebeld door Ajax-keeperstrainer Martijn Middelbeek. Hij nodigde mij uit om op stage te komen en sindsdien is het snel gegaan", vertelt Entius aan Ajax Showtime. "Vorige week heb ik vier dagen meegetraind met de O15 en afgelopen maandag kreeg ik te horen dat ik een goede indruk had gemaakt en door Ajax was aangenomen."

"Het gaat bij Ajax allemaal een paar stapjes sneller, dat heb ik gelijk gezien", vergelijkt de doelman. "Het is een behoorlijke overstap en ik zal zeker wat stappen moeten maken, maar ik heb er alle vertrouwen in dat ik naar het Ajax-niveau toe kan groeien."

In de Onder 16 gaat hij de strijd aan met Tommy Setford en Timo Schreuder. "Aan Tommy zag ik wel dat hij al een tijdje bij Ajax in de jeugd speelt. Hij deed een aantal dingen die ik nog niet op dat niveau kan, zoals veel vooruit voetballen", geeft hij aan. "Maar als ik mezelf blijf verbeteren heb ik er vertrouwen in dat ik ook naar dat niveau toe kan groeien."

"Ik heb een goede reflex en ondanks dat ik in de O9 al vaste keeper ben geworden, beheers ik het meevoetballen best wel goed", vertelt Entius. "Ik probeer altijd de voetballende oplossing te zoeken. Daarnaast kijk ik ook veel naar mijn grote voorbeeld Manuel Neuer. Zijn speelstijl probeer ik te evenaren."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 9 May 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›