Heitinga trots: ''Je hebt de Nederlandse top hier lopen''

0
Heitinga trots: ''Je hebt de Nederlandse top hier lopen''

De competities van grote delen van de Ajax-jeugd liggen nog altijd stil door de coronamaatregelen. Om de ontwikkeling van de spelers niet teveel te remmen worden er door John Heitinga, trainer van Ajax O18, wedstrijden nagebootst.

De teams van de O16, O17 en O18 worden dan gemengd. "Op de zaterdagen ligt de intensiteit hoog. Je hebt twee ploegen die voornamelijk willen aanvallen. Je hebt de Nederlandse top hier op de velden lopen. Het is een hoog niveau", aldus Heitinga bij Ajax TV.

Jeugdspeler Olivier Aertssen is blij dat er op deze manier alsnog gespeeld kan worden. "Je weet je team en daarmee ga je in een aparte tent. Je kleedt je om en hebt een aparte bespreking met de trainer. Daarna doen we de normale warming-up en dan begint de wedstrijd. Gewoon in wedstrijdshirts, met een scheidsrechter en grensrechters. Er is iets minder druk van bijvoorbeeld het publiek, maar voor de rest is het net als normaal."

"Het spelen van wedstrijden heb je nodig voor je ontwikkeling. Bepaalde dingen maak je niet mee tijdens de training. Een tegenstander doet altijd weer net iets anders. Er is nu wel meer tijd voor skills en technische vaardigheden. Het heeft dus voor- en nadelen, maar we missen het natuurlijk wel", besluit de jongeling.

 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 9 May 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›