Van der Gaag baalt: ''Dan hadden we hem nog niet gemaakt''

0
Van der Gaag baalt: ''Dan hadden we hem nog niet gemaakt''

Opnieuw heeft Jong Ajax verloren. De problemen die zichtbaar waren tegen Top Oss, is een rode lijn voor de problemen dit hele seizoen.

"Als je kijkt naar ons seizoen, dan was deze wedstrijd typerend", aldus Mitchell van der Gaag. "Ik vond dat we het eerst half uur prima speelde, kansen creëerden en ik vond dat we er goed doorheen speelde. Maar na een half uur zag je het heel langzaam weg ebben."

"Je scoort ook niet, dus dan gaat de tegenstander er ook meer in geloven", vervolgt de trainer bij NH Nieuws. "Je zag in de eerste helft dat ze wat meer ruimte kregen en bij ons in de zestien meter kwamen zonder dat het gevaarlijk werd."

"In de tweede helft sta je al heel snel 0-1 achter. Toen hebben we het een hele fase heel moeilijk gehad", geeft hij toe. "Aan het einde hebben we meer met het hart dan met het hoofd gespeeld met energie en opportunistisch voetbal. Dan krijg je nog wat kansen, maar al hadden we nog de hele avond doorgespeeld, dan hadden we hem nog niet gemaakt."

Wat wellicht ook meespeelt, is dat Van der Gaag een erg jong beloftenteam heeft. "We zitten in nu een moeilijke fase omdat we extreem vroeg gewisseld hebben met spelers die door zijn gegaan naar 1 en die van de Onder 18 door zijn gekomen", zegt hij. "Dat is heel wisselvallig. Wat dat betreft is het minuten maken, zo snel mogelijk aanpassen aan het niveau en de dingen die fout gaan verbeteren."

"Het is heel teleurstellend, maar morgen moeten we weer verder", besluit Van der Gaag. "Als je kijkt naar welke spelers er bij het eerste elftal dit jaar zijn doorgebroken en welke jongens er gisteren (donderdag, red.) ook weer mee moesten met het eerste elftal, dan is dat ook weer positief. Want uiteindelijk gaat het om de doorstroom naar het eerste elftal."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Thursday 13 May 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›