Van der Gaag ziet 'leermomenten': ''Keihard werken is de basis''

0
Van der Gaag ziet 'leermomenten': ''Keihard werken is de basis''

Mitchell van der Gaag is blij met de manier waarop Jong Ajax vrijdagavond heeft gespeeld tegen De Graafschap. Het leverde de ploeg een punt op.

De club uit Doetinchem zou bij een zege zeker zijn geweest van promotie, maar de Amsterdamse beloften bleven overeind in een vechtwedstrijd. ''Ik heb een Jong Ajax gezien dat qua voetbal in de eerste dertig minuten de bovenliggende partij was. Vanaf het moment dat Lassina eruit ging, werd het wat meer vechtvoetbal. Ons aanspeelpunt was anders met Jurgen in plaats van Lassina'', doelt de trainer op Traoré en Ekkelenkamp bij ESPN.

''Er kwamen veel lange ballen, verre inworpen en vrije trappen. In de tweede helft is het bijna alleen maar op die manier gegaan. We krijgen hem tegen uit een vrije trap, maar voor de rest zijn we daar prima mee omgegaan. Ik heb een ploeg gezien die de tweede helft keihard heeft gewerkt. We hebben veel verdedigd en als we eruit kwamen, hadden we honderd procent kansen. Die scoren we niet en die ballen moeten er eigenlijk in.''

Van der Gaag is blij met de fysiek sterke tegenstander. Daar worden de talenten beter van. ''We hebben dit jaar al genoeg leermomenten gehad, maar dit kom je niet tegen. Keihard werken is de basis, maar als je nergens meer voor speelt tegen dit De Graafschap dat wil promoveren, dan hebben ze dat prima gedaan. Ze waren niet bang en ze hebben gevoetbald op de momenten waarop er gevoetbald kon worden'', besluit de oefenmeester tevreden.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 14 August 2021
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›