VIDEO | Pelova scoort eerste interlanddoelpunt bij monsterzege Oranje

Ajax Vrouwen-speelster Victoria Pelova heeft haar eerste treffer voor de Oranjevrouwen binnen. Ze scoorde woensdag op de Olympische Spelen tegen Zambia, een wedstrijd die uiteindelijk eindigde in 10-3.

Pelova begon in de bank en mocht in de 72e minuut invallen. Toen stonden de OranjeLeeuwinnen al met 9-1 voor. De ploeg was keihard voor de Zambiaanse ploeg, die veel ruimte liet vallen en totaal niet opgewassen was tegen de selectie van bondscoach Sarina Wiegman. Binnen het kwartier stond Oranje al met 3-0 voor, al deed Zambia daarna via Barbra Banda wel wat terug.

Nog in de eerste helft liep het Nederlands elftal uit naar een 6-1 voorsprong, die in de tweede helft nog werd uitgebreid naar 10-1, mede dankzij een goal van Pelova. Barbra Banda scoorde in de slotfase nog tweemaal, waardoor Zambia uiteindelijk met nog 'slechts' zeven doelpunten verschil verloor.

Pelova speelde dus een kwartiertje mee. Ajax Vrouwen-verdedigster Stefanie van der Gragt werd na een uur gewisseld. Sherida Spitse, de derde Ajax Vrouwen-speelster die in de selectie zat van het Nederlands elftal, is maandag geblesseerd geraakt en moet daardoor de Olympische Spelen aan zich voorbij laten gaan.

Scoreverloop:
9' 1-0 Vivianne Miedema
14' 2-0 Lieke Martens
15' 3-0 Vivianne Miedema
19' 3-1 Barbra Banda
29' 4-1 Vivianne Miedema
38' 5-1 Lieke Martens
44' 6-1 Shanice van de Sanden
60' 7-1 Vivianne Miedema
64' 8-1 Jill Roord
75' 9-1 Lineth Beerensteyn
81' 10-1 Victoria Pelova
82' 10-2 Barbra Banda
83' 10-3 Barbra Banda

Opstelling OranjeLeeuwinnen: Van Veenendaal, Van Dongen, Nouwen (85' Van Es), Van der Gragt (60' Wilms), Janssen, Groenen, Van de Donk (72' Pelova), Roord, Martens, Miedema (60' Beerensteyn), Van de Sanden (72' R. Jansen)