Spitse en Van der Gragt basisklanten bij monsterzege Oranjevrouwen

0
Spitse en Van der Gragt basisklanten bij monsterzege Oranjevrouwen

Ajax Vrouwen-speelsters Sherida Spitse en Stefanie van der Gragt hebben vrijdagavond goede zaken gedaan met de Oranjevrouwen. Het duo maakte de negentig minuten vol in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Cyprus, die met maar liefst 8-0 werd gewonnen.

In de eerste helft scoorden de Oranjevrouwen drie keer. Al na drie minuten was het raak voor Vivianne Miedema, waarna Daniëlle van de Donk de 2-0 maakte. Jill Roord scoorde niet veel later de derde Oranje-goal.

Na de rust sloeg de ploeg van bondscoach Mark Parsons razendsnel toe. In vier minuten werd er drie keer gescoord. Roord maakte haar hattrick compleet met twee doelpunten en tussendoor scoorde Chara Charalambous een eigen doelpunt.

Joëlle Smits maakte met haar eerste interlanddoelpunt de 7-0, waarna voormalig Ajax Vrouwen-speelster Merel van Dongen de eindstand op 8-0 bepaalde. Dinsdag komen de OranjeLeeuwinnen wederom in actie. Dan is Wit-Rusland de tegenstander. De wedstrijd begint om 20:00 uur.

Opstelling OranjeLeeuwinnen: Van Veenendaal, Janssen (67' Van Dongen), Nouwen, Van der Gragt, Folkertsma (67' Van de Sanden), Spitse, Van de Donk (83' Casparij), Groenen (67' Bayings), Martens, Miedema, Roord (74' Roord)

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 28 November 2021
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›