FC Utrecht teleurgesteld: ''Er gaat niets boven een vol gastenvak''

0
FC Utrecht teleurgesteld: ''Er gaat niets boven een vol gastenvak''

De supportersvereniging van FC Utrecht heeft aangegeven dat er geen uitsupporters naar Amsterdam reizen voor de wedstrijd tegen Ajax. Dat heeft alles te maken met de gemeente in de hoofdstad.

De supportersgroepen uit Amsterdam en de Domstad liggen elkaar niet echt, maar de laatste jaren is er veel energie gestoken in de normalisatie. Supporters kunnen weer naar uitwedstrijden en er wordt veel tijd besteed aan de vermindering van zowel fysiek als verbaal geweld tussen de fans. FC Utrecht mocht vijfhonderd kaarten verkopen voor het uitvak in de Johan Cruijff Arena. Als die waren verkocht, mocht de club nog honderd tot honderdvijftig extra kaarten aanvragen. De gemeente ging echter niet akkoord.

De supportersvereniging heeft daarom in een statement laten weten dat ze niet komen. ''FC Utrecht begrijpt en steunt het feit dat SV FC Utrecht en True Support in gezamenlijkheid hebben besloten de wedstrijd van aanstaande zondag, Ajax-uit, te boycotten'', valt te lezen op de website van de club. De eredivisionist steunt de fans en vindt het jammer dat de Amsterdamse gemeente zo moeilijk doet.

''De club is van mening dat alle ontmoetingen tussen FC Utrecht en Ajax in het stadion te bekijken moeten zijn door supporters van bezoekende ploeg. Er gaat niets boven een vol gastenvak bij de onderlinge ontmoetingen tussen de Utrechters en de Amsterdammers. FC Utrecht wil zich in alle facetten blijven inzetten voor verdere normalisatie. En de positieve stappen van de afgelopen jaren samen met alle betrokken partijen in Utrecht en Amsterdam doorzetten'', besluiten de Domstedelingen.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›