''Als ik naar Ajax ga, ben ik pas in het holst van de nacht thuis''

0
''Als ik naar Ajax ga, ben ik pas in het holst van de nacht thuis''

Het leven van een supporter gaat niet altijd over rozen. Vaker wel dan niet krijgen we in ons land dramatisch voetbal voorgeschoteld, maar desondanks begint de coronacrisis te wringen bij de trouwe stadionbezoekers.

''Als ik in de Johan Cruijff Arena ben geweest, ben ik meestal pas in het holst van de nacht thuis, zeker als Marco Borsato precies tegelijk heeft staan zingen in de Ziggo Dome. Hoe bestaat het eigenlijk dat bier geschonken in plastic bekertjes altijd meteen doodslaat? Waarom is de koffie in geen enkel voetbalstadion ter wereld te zuipen? Waarom sta je altijd zo lang in de rij bij de toiletten. Die drukte ook altijd'', somt Sjoerd Mossou de ergernissen op.

Deze ergernissen zijn er nu al een tijdje niet, omdat er niet gevoetbald wordt. ''Sinds de quarantaineperiode begon, zit ik alleen nog maar comfortabel op de bank naar mooie wedstrijden te kijken. Slecht voetbal is de laatste weken erg zeldzaam, want het ene hoogtepunt is nog spectaculairder en onvergetelijker dan het andere'', doelt hij in het Algemeen Dagblad op alle wedstrijden die momenteel herhaalt worden op televisie. 

Toch verlangt Mossou naar de periode voor het coronavirus. ''Mijn hemel wat heb ik zin om straks, dit jaar of volgend jaar, als deze crisis voorbij is, weer lekker naar het stadion te gaan.''

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›