Supporters bij wedstrijden?: ''Je kunt het beste niemand toelaten''

0
Supporters bij wedstrijden?: ''Je kunt het beste niemand toelaten''

Tot 1 september zal er niet gevoetbald worden in Nederland, daarna zal hopelijk de competitie weer van start gaan met het seizoen 2020/2021. Hoe de situatie er dan uit zal zien, is echter ook maar de vraag.

"Tegen de tijd dat er weer gevoetbald mag worden, waar staan we dan qua versoepeling van de regels? Als de horeca open is, mag je dan wedstrijden tonen op schermen?", vraagt Marco Zannoni van het COT, instituut voor veiligheids- en crisismanagement, zich af.

"Ook een stadion dat voor een kwart gevuld is, lijkt me problematisch. De vraag is dan: wie laat je wel binnen en wie niet?", vervolgt hij. "Mag de harde sup­porterskern van een club niet? Of juist wel, uit angst voor misdragingen? Dan beloon je slecht gedrag. Qua openbare orde kun je het beste niemand toelaten."

Volgens Zannoni moeten er duidelijke regels gemaakt worden en sancties gecommuniceerd worden maar moet er ook met de supportersverenigingen overlegd worden. "Je hebt er niks aan als honderden supporters afspreken in het centrum van de stad om de wedstrijd te kijken", verklaart hij in Het Parool.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›