Ten Hag vreest voor fans: ''Zonder publiek spelen wil niemand''

0
Ten Hag vreest voor fans: ''Zonder publiek spelen wil niemand''

Geen kampioen maar wel naar de Champions League. Het is niet hoe Ajax he thad gehoopt, maar Erik ten Hag blijft de nuchterheid zelve.

"Als ik weet dat ik er zelf niets aan kan veranderen, dan moet ik gewoon accepteren hoe het is’’, schetst Erik ten Hag in het Algemeen Dagblad. "Juridische aspecten kwamen erbij kijken en de KNVB heeft dit besloten. Natuurlijk geeft het een onbevredigend gevoel. We wilden het op het veld uitvechten, stonden 23 van de 25 speeldagen aan kop, en waren vastberaden om de titel te pakken. Maar dat is door de coronacrisis niet mogelijk."

"Natuurlijk wil je de titel winnen en juichend op het veld staan, maar dat is nu niet mogelijk", vervolgt de trainer. "Terugkijkend hebben we veel doelen gehaald dit seizoen. De groepsfase van de Champions League, overwintering in Europa en nu het beste ticket voor komend seizoen. Voor de club en onze ambities heel belangrijk."

"Toch moeten we dit wel in het juiste perspectief zetten: er zijn belangrijkere zaken dan voetbal. De gezondheid staat voorop. Dat is het allerbelangrijkste. Vervolgens telt de economie. Die moet weer op gang zien te komen, en de voetballerij is een afgeleide daarvan", gaat Ten Hag hij verder.

"Dat mensen naar het stadion komen om voetbal te kijken, is een belangrijker pijler onder het Nederlands voetbal. Supporters en sponsoren zorgen voor een essentiële inkomstenstroom. Maar dit zal voorlopig niet mogelijk zijn", verwacht de Tukker. "Zonder publiek spelen wil niemand, maar ik vrees dat dit scenario voorlopig wel van toepassing zal zijn."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›