Ajax-fan 'zwaar mishandeld': ''Heb tien dagen vloeibaar moeten eten''

0
Ajax-fan 'zwaar mishandeld': ''Heb tien dagen vloeibaar moeten eten''

Een Ajax-supporter uit Meppel is een letselschadezaak begonnen tegen de Amsterdamse politie. De 28-jarige Rob van Dommelen raakte vorig jaar april gewond tijdens ongeregeldheden voor het duel tussen Ajax en Juventus.

De Ajax-fan kreeg een straal van een waterkanon vol in zijn oog en heeft daar nog last van. Hij stelt de politie aansprakelijk. "Ik stond er in mijn eentje, vrij dichtbij, en zal me best wat provocerend hebben gedragen misschien. Maar het is toch wel erg buitenproportioneel om me vanaf zo'n korte afstand dan maar recht in mijn bek te spuiten?", reageert Van Dommelen via zijn letselschadebureau JBL&G.

"Ik had ook nooit verwacht dat zo'n straal zó keihard aan kon komen: ik kreeg het water met zoveel kracht in mijn oog, dat mijn hoofd naar achteren werd geslagen en de straal ook nog mijn tongriem inscheurde en mijn keel zwaar kneusde. Ik heb tien dagen vloeibaar moeten eten! Ik had een kras op mijn hoornvlies", aldus Van Dommelen, die er nog steeds last van heeft. "Een jaar later zie ik nog steeds continu een stipje in het zicht van mijn rechteroog. Je gaat er niet dood aan, maar het is wel heel vermoeiend."

Van Dommelen eist een schadevergoeding. "Ik begrijp tot op de dag van vandaag niet dat je als politie zo'n wapen, een waterkanon, inzet tegen je eigen burgers. Oké, je kunt er brandjes mee blussen, vooruit. Maar echt richten op mensen?!? Daar kan ik nog steeds niet bij. Ik ben best een grote kerel, kan wel een douwtje hebben, en ben vanwege mijn werk ook echt niet bang van een beetje water. Maar dit? Dit was puur zware mishandeling."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›