''Ajax-thuis grootste evenement sinds uitbraak van coronavirus''

0
''Ajax-thuis grootste evenement sinds uitbraak van coronavirus''

Na zes maanden afwezigheid is de Eredivisie terug. In tegenstelling tot in Engeland wordt er in Nederland wel met beperkt publiek gespeeld. Burgemeester Paul Depla, die de voetbalburgemeesters vertegenwoordigt, is tevreden over het eerste weekend.

"Dat dit weekend goed is verlopen, is belangrijk, maar in feite wacht volgende week de grootste test", zegt Depla in gesprek met het NRC. "Dan spelen Ajax, PSV en Feyenoord thuis. Bij Ajax komen zo'n 13.000 bezoekers, het is waarschijnlijk het grootste evenement sinds de uitbraak van het virus. En dat in een stad waar de besmettingsgraad is opgelopen. Erbinnen zal alles veilig zijn. Maar al die mensen moeten ook weer naar huis, in metro's, treinen en bussen. Dat wordt interessanter."

Bij meerdere clubs werd duidelijk dat het voorkomen van juichen en zingen lastig is, zag ook Depla. "Zingende supporters? Dat houd je moeilijk tegen. Wij als burgemeesters willen niet met een juichpolitie werken. Juichen hoort bij voetbal, zoals een lach bij Theo Maassen", aldus Depla.

Ook manager competitiezaken Jan Bluyssen van de KNVB is tevreden over het eerste weekend. "Eén positieve test telde deze speelronde", geeft hij aan. "Bij Heracles Almelo. De speler ging in quarantaine en de rest heeft zondag gewoon gevoetbald. Daar moeten we ook niet te panisch over doen. Zelfde verhaal met zingende supporters. Bij enkele clubs heeft de omroeper het woord moeten nemen, en dat was genoeg. Voetbal is geen concert waar iedereen continu meezingt."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 26 september 2020
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›