'De Jong heeft keuze gemaakt en verrast vriend en vijand met nieuwe club'

( 0 reacties)
'De Jong heeft keuze gemaakt en verrast vriend en vijand met nieuwe club'

Frenkie de Jong wordt bijna elke dag wel aan een buitenlandse topclub gelinkt, maar er is nu bijna duidelijkheid over de toekomst van de getalenteerde middenvelder. 

Hij werd de afgelopen periode vooral gelinkt aan FC Barcelona en Manchester City, maar die clubs gaan niet met de Ajacied aan de haal. De Telegraaf meldt namelijk dat hij naar Paris Saint Germain gaat en daarmee zou een transfersom van ongeveer 75 miljoen euro richting Amsterdam komen. 

De Jong werd mede door Kylian Mbappé naar Frankrijk gelokt. ''Onlangs riep Mbappé zijn clubleiding al op om Frenkie de Jong binnen te halen. De pas 19-jarige Franse aanvaller was tijdens de recente wedstrijden met het Nederlands elftal diep onder de indruk geraakt van het toptalent uit Amsterdam. Beide toptalenten hadden contact met elkaar bij de interlands.''

Door de verwachte transfer wordt de middenvelder de duurste speler uit de eredivisie en daarmee verpulvert hij het record van oud-Ajacied Davinson Sanchez. Die ging in de zomer van 2017 voor veertig miljoen euro naar Tottenham Hotspur. Het leek er lange tijd op dat De Jong ook naar Engeland zou gaan. Manchester City was geïnteresseerd en hij sprak vol bewondering over trainer Pep Guardiola. 

De laatste tijd werd de Engelse grootmacht steeds minder aan de Ajacied gelinkt. ''Het feit waarom Manchester City de laatste periode uiteindelijk meer naar de achtergrond verdween, heeft mogelijk te maken met het nieuws dat de club op de radar staat van de UEFA vanwege ondoorzichtige constructies om de Financial Fair Play-regels te omzeilen.''

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!