''Ajax kan natuurlijk een beetje met hagel schieten''

0
''Ajax kan natuurlijk een beetje met hagel schieten''

Met het aantrekken van Kik Pierie heeft Ajax zich verzekerd van een van de grootste talenten van Nederland. Of de 18-jarige verdediger kan aanhaken bij het niveau van de Amsterdammers moet nog blijken, maar is gezien de financiële staat van Ajax het risico wel waard.

"Ajax kan natuurlijk een beetje met hagel schieten", begint Leo Driessen bij Voetbalpraat op FOX Sports. De voetbalcommentator weet dat Ajax alleen al voor het bereiken van de halve finale van de Champions League twaalf miljoen euro incasseert van de UEFA, terwijl Pierie 'slechts' vijf miljoen euro kost.

Ook collega-tafelgast Kees Kwakman denkt dat het risico voor Ajax niet heel groot is bij Pierie: "Ja, precies. Ze kunnen dit gewoon doen, zo is het ook. Als hij over twee jaar niet in het eerste staat, kun je hem voor drie miljoen wel weer aan een andere club verkopen. Dat kunnen ze nu doen."

"Ik vind hem na de winter wel wat minder, maar het is moeilijk beoordelen omdat Heerenveen natuurlijk zo ontzettend veel goals tegen krijgt", vervolgt Kwakman. "Om hem heen staat het natuurlijk allemaal niet, maar het is een jonge jongen. Vrijdag tegen Heracles zal ik weer even op hem gaan letten."

Hedwiges Maduro, oud-speler van onder meer Ajax en Valencia, denkt dat Pierie wel eens kan verrassen. "Ik vind het een goede speler die de potentie heeft om te groeien. Dat gaat ook wel gebeuren denk ik, zeker bij Ajax. Het niveau gaat omhoog en van hemzelf ook."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›