Pierie eerlijk: ''Ajax en Barcelona voor mij altijd dé clubs geweest''

0
Pierie eerlijk: ''Ajax en Barcelona voor mij altijd dé clubs geweest''

Kik Pierie vertrekt na het lopende seizoen van SC Heerenveen naar Ajax. De mandekker trainde dit seizoen onder Jan Olde Riekerink, die begin vorige week op straat werd gezet door SC Heerenveen.

"Hoewel ik het over die positie niet met hem eens was, vond ik Jan Olde Riekerink een goede trainer", begint Pierie over zijn periode als linksback in Voetbal International. "Hij zei nooit: Doe dit of doe dat, maar triggerde me om over dingen na te denken. Als een trainer mij dingen leert, is hij voor mij een goede trainer. Alleen heb je in voetbal natuurlijk met een team te maken. De club vond dat het voor het team beter was dat hij vertrok."

Pierie wil in het komende jaar verdedigend stabieler worden. "Daar is voor mij de meeste winst te behalen. Ik moet meer duels winnen, een spits het idee geven dat er niets te halen valt, iets meer zoals Sergio Ramos worden", vervolgt hij. "Ajax en Barcelona zijn voor mij altijd dé clubs geweest. Heerenveen is het nest waarin ik al meer dan tien jaar leef, daar heb ik veel waardering en respect voor."

"Ik heb veel aan de club te danken, heb er veel geleerd. Dat ik op het punt sta te vertrekken bij een club die als thuis aanvoelt, is een gekke gedachte, maar het brengt ook weer nieuwe uitdagingen en doelen met zich mee. Daar heb ik ontzettend veel zin in", besluit hij.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›