Pierie 'gokje' voor Ajax: ''Bij een halve finalist horen andere spelers''

0
Pierie 'gokje' voor Ajax: ''Bij een halve finalist horen andere spelers''

Peter R. de Vries heeft zo zijn twijfels over het recente aankoopbeleid van zijn favoriete club Ajax. De misdaadverslaggever en zaakwaarnemer noemt het aantrekken van SC Heerenveen-verdediger Kik Pierie (18) 'een gokje' en hoopt dat Ajax betere spelers gaat halen.

"Het zal een beetje moeten blijken hoe dat uitpakt. De lat is hoger komen te liggen bij Ajax. Een speler als Perr Schuurs is er bijvoorbeeld nog niet. Toen hij werd aangekocht, had iedereen toch het gevoel dat het geen gekke aankoop was. Ajax is nu een halve finalist en daar horen andere spelers en eisen bij", stelt De Vries in het televisieprogramma VTBL op RTL 7.

De Vries begrijpt dat Ajax een speler als Pierie haalt, maar noemt het 'een gokje'. "Maar Ajax kan zich dit soort gokjes nu permitteren. Het geld is er, de mogelijkheden zijn er. Voor zo'n speler is het een enorme buitenkans. Lukt het onverhoopt niet op lange termijn om door te breken, dan heeft-ie een mooie leerschool gehad en kan hij ongetwijfeld bij de subtop terecht."

Bij het aantrekken van FC Emmen-doelman Kjell Scherpen heeft De Vries een beter gevoel. "Dat is een keeper van negentien jaar die inmiddels meer dan 30 Eredivisie-duels op zijn naam heeft staan. Hij zal goed gemonitord zijn door Ajax. Ik heb het idee dat hij een goede keeper is."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Thursday 13 May 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›