Ajax 'geweldige stap' voor Pierie: ''Zijn grote kwaliteit is zijn inspeelpass''

0
Ajax 'geweldige stap' voor Pierie: ''Zijn grote kwaliteit is zijn inspeelpass''

Na twee seizoenen in het eerste elftal van SC Heerenveen te hebben gespeeld maakt Kik Pierie (18) deze zomer de overstap naar landskampioen Ajax. Heerenveen-trainer Johnny Jansen denkt dat het een geweldige stap vooruit is voor de jonge centrumverdediger.

"Kik is gewoon een enorm talent. Hij heeft de hele jeugdopleiding hier doorlopen en heeft twee seizoenen achter elkaar in de Eredivisie gespeeld", begint Jansen in gesprek met FOX Sports. "Het is een hele intelligente jongen die heel aardig herkent wat er gebeurt op het veld. Hij heeft ook de kwaliteiten om wat hij ziet ook over te brengen op zijn omgeving."

"Zijn grote kwaliteit vind ik eigenlijk zijn inspeelpass, hij kan zó makkelijk mensen vrij spelen tussen de linies", vervolgt Jansen, die het een slimme zet vindt van Ajax om hem te halen. "Ja, hij kan daar weer een volgende stap maken. Dat is voor hem ook erg belangrijk. Het liefste hadden we hem hier nog een jaartje gehouden, maar het is een geweldige stap voor hem. Hij kan zich daar weer doorontwikkelen."

Ajax betaalt naar verluidt zo'n vijf miljoen euro voor Pierie, die in het Abe Lenstra Stadion nog een contract had tot de zomer van 2020.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›