OFFICIEEL | Cerny verruilt Ajax definitief voor FC Utrecht

( 0 reacties)
OFFICIEEL | Cerny verruilt Ajax definitief voor FC Utrecht

Vaclav Cerny vertrekt definitief bij Ajax. De 21-jarige aanvaller tekende vandaag een contract voor drie seizoenen bij FC Utrecht, dat meldt de club uit de Domstad op de officiële website.

In de verbintenis is een optie voor nog een extra jaar opgenomen. Cerny maakte in 2014 de overstap van FK Pribram naar Ajax. Hij kwam uiteindelijk tot zestien competitieduels, veertien bekerwedstrijden en vijf Europese optredens voor de Amsterdammers.

"Václav is een speler met extra kwaliteiten, die onze selectie weer zal versterken", verklaart directeur voetbalzaken Jordy Zuidam. "De afgelopen periode zijn we intensief bezig geweest met deze transfer, dus het is mooi om te zien dat nu de handtekeningen onder het contract staan."

"Ondanks meerdere opties, waaronder ook een aantal buitenlandse clubs, kiest Václav voor het plan wat we bij FC Utrecht voor ogen hebben met hem", vervolgt Zuidam. "Dat zegt ook iets over zijn drive en sportieve ambities. Hij is een technisch vaardige speler met snelheid, die niet alleen een doelpunt kan voorbereiden, maar ook zelf doelpunten kan maken."

Cerny had bij Ajax nog een contract tot de zomer van 2020. FC Utrecht betaalt naar verluidt 750.000 euro voor de Tsjech. Cerny sluit per direct aan bij de selectie van FC Utrecht, die vandaag naar Harsewinkel is vertrokken voor een zevendaags trainingskamp.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 19 oktober 2019
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›