De Jong: ''Het werd een race tussen Manchester City en PSG''

0
De Jong: ''Het werd een race tussen Manchester City en PSG''

Frenkie de Jong werd vorige week voorgesteld bij FC Barcelona. De middenvelder, die overkomt van Ajax, is al jarenlang gecharmeerd van de Spaanse topclub.

"Het voetbal dat deze club al jaren speelt, de spelers die hier hebben gezeten en nog steeds lopen… Xavi, Iniesta, Busquets, voor zo'n middenveld ging ik zitten", vertelt De Jong in Voetbal International. "En dan Lionel Messi erbij, de allerbeste ter wereld, mijn idool. Camp Nou, het stadion. Tel dat allemaal bij elkaar op en het is niet zo ingewikkeld dat veel jonge jongens Barcelona of Real Madrid als hun favoriete club kiezen."

"Ik dus ook, hoewel ik Arsenal eigenlijk ook best wel mooi vond, vroeger", vervolgt De Jong. "In mijn hoofd heb ik heel lang het volgende rijtje gehad: Ajax-Arsenal-Barcelona, zeg maar de Marc Overmars-route. Maar ja, als je dan direct naar Barcelona kunt, dan bén je dus ook gelijk waar je wilt zijn. Sneller dan je zelf ooit durfde dromen."

De Jong dacht in eerste instantie echter niet naar FC Barcelona te verkassen. "Uiteindelijk werd het een race tussen Manchester City en Paris Saint-Germain", kijkt hij terug. "Want alle andere clubs had Ali na overleg al afgezegd. Zaten echt grote clubs tussen, hoor, clubs waartegen je normaal niet zomaar nee zegt. City en Paris bleven over."

De internationals sprak met Pep Guardiola en Thomas Tuchel. "Ik voelde echt heel veel liefde van die clubs en het was echt fifty-fifty wie het uiteindelijk zou gaan worden. Maar ja: in mijn hoofd zat Barça. Alleen moesten ze wel laten zien dat ze me écht wilden hebben en dat gebeurde maar niet." Iets wat later wel gebeurde. "Ze gaven hun visie op mij als speler, hoe ze mijn toekomst zagen. Als je droomclub dan net zo’n goed plan heeft als alle andere clubs, is de keuze niet moeilijk."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›