Kritiek op keuzes Ten Hag: ''Je hebt niet zoveel aan hem'' VIDEO | Samenvatting: Zwak Ajax verliest bij FC Groningen OFFICIEEL | Ajax stuurt Bandé tijdelijk naar Zwitserland Ten Hag eerlijk: ''De beste fase van ons kwam toen hij gewisseld was'' Transferperikelen Bergwijn komt binnen bij Ajax-kamp: ''Goed dat hij vertrekt''

Overmars denkt aan 'Lainez-scenario': ''Maar dit zal wel anders gaan''

( 0 reacties)
Overmars denkt aan 'Lainez-scenario': ''Maar dit zal wel anders gaan''

Alles duidt erop dat Edson Álvarez op korte termijn een langdurig contract tekent bij Ajax. De komst van de Mexicaanse verdediger staat volgens Marc Overmars los van de verkoop van Matthijs de Ligt.

"Hij is een voetballer die er bij ons goed opstaat. Álvarez heeft een goede leeftijd, is vast international van Mexico en we kennen hem al langer, omdat we hem al een tijdje volgen", stelt Overmars in gesprek met Voetbal International. "Hij heeft een goede ontwikkeling doorgemaakt en kan op meerdere posities uit de voeten. Álvarez is begonnen als rechtsback, speelde als centrale verdediger en in de voorbije periode bij Mexico ook als controlerende middenvelder."

Dat Álvarez bij Ajax meteen op een basisplek kan rekenen, kan Overmars niet garanderen. "Bij ons zullen we het vanzelf zien, misschien heeft hij ook nog wel even tijd nodig. Ik hoorde ook de verhalen dat Álvarez alleen naar Ajax wil. Dat is mooi, maar dat wilde Diego Lainez ook, maar dit zal wel anders gaan", hoopt de directeur voetbalzaken van Ajax. 

"Volgens mij heeft Álvarez onlangs ook het voorbeeld van Lainez genoemd", vervolgt Overmars. "Voor Betis kiezen en daar in een half jaar iets van twaalf invalbeurtjes krijgen. Dat zien die spelers ook en dat kan wel een voordeel zijn. Bovendien hebben ze afgelopen jaar Ajax ook gezien in de Champions League.’

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 2 februari 2020
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›