''Een transferverbod voor Ajax lijkt mij zeer onwaarschijnlijk''

0
''Een transferverbod voor Ajax lijkt mij zeer onwaarschijnlijk''

Ajax wil zich gaan versterken met het Braziliaanse talent Giovanni Manson Ribeiro. Op het moment dat Giovanni, zoals zijn voetbalnaam luidt, achttien wordt, kan hij transfervrij worden overgenomen van Santos.

José Carlos Peres, de voorzitter van FC Santos, is hierover zeer ontstemd en stapt vanwege de handelswijze van Ajax naar de CAS. De doorgaans goed ingevoerde Braziliaanse journalist Paulo Freitas vraagt zich af of Ajax gestraft wordt. "Een transferverbod lijkt mij zeer onwaarschijnlijk. Een boete of alsnog een transfervergoeding lijkt mij realistischer", zegt Freitas in gesprek met Ajax Inside.

Braziliaanse talenten hebben tot hun achttiende een jeugdcontract en zijn op hun verjaardag transfervrij. De meeste voetballers tekenden dan een profcontract, maar kunnen ook de overstap naar Europa maken. Zo wist Ajax ook al Danilo Pereira in 2017 weg te halen bij Santos, wat tot frustratie leidde bij de Braziliaanse topclub.

Freitas is positief over Giovanni. "Giovanni is een veelbelovend talent. Er was van uit diverse andere clubs interesse voor hem, waaronder Corinthians en Villarreal. Ik schat hem hoger in dan Danilo Pereira (Jong Ajax). Al denk ik dat uit dezelfde lichting, Reinier (Flamengo) een groter potentieel heeft. Hij wordt echter niet in verband gebracht met Ajax."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›