''Ongelooflijk dat Ajax hem heeft laten lopen, hij kan Oranje halen''

0
''Ongelooflijk dat Ajax hem heeft laten lopen, hij kan Oranje halen''

AZ is dit seizoen een van de verrassingen in de Eredivisie. De Alkmaarders bezetten de tweede plek op de ranglijst en laten onder meer PSV achter zich. Hugo Hovenkamp, die al ruim veertig jaar werkzaam is bij AZ, geniet van de opmars na het bijna faillissement negen jaar geleden.

"Ach, man, het is zo mooi", zegt Hovenkamp in gesprek met Voetbal International. "We zijn verdergegaan met jonge gasten, met een plan. En dan zie je nu een ploeg die bij wijze van spreken al samenspeelde toen de jongens dertien waren. En er zit nog zoveel rek in. Waarom zou AZ niet voor de Champions League gaan? Zo lang mogelijk in het spoor van Ajax blijven en dan als nummer twee eindigen?"

De laatste weken wordt er vooral gesproken over Calvin Stengs en Myron Boadu, die al regelmatig aan Ajax worden gelinkt, maar Hovenkamp geniet vooral van linksback Owen Wijndal. "Ongelooflijk dat Ajax hem heeft laten lopen. Natuurlijk moet hij nog veel leren, maar die drive naar voren, zijn timing, zijn flair... Die kan zó Oranje gaan halen. Daar heeft hij de kwaliteiten voor", aldus Hovenkamp.

Steeds meer jonge spelers kiezen bewust voor AZ, ziet ook Martin Haar. "We hebben een geweldige opleiding. Maar ook bij het eerste elftal kunnen we ons op het gebied van voeding en training meten met Ajax", meent hij. "Vraag maar aan die jongen van De Wit die net is overgekomen van Ajax."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›