'Ajax kan Orejuela slijten aan Cruzeiro en verdient 1,5 miljoen euro'

0
'Ajax kan Orejuela slijten aan Cruzeiro en verdient 1,5 miljoen euro'

Luis Manuel Orejuela staat op het punt om definitief te vertrekken bij Ajax, meldt het Braziliaanse Rádio Itatiaia. De rechtsback wordt sinds het begin van het kalenderjaar verhuurd aan Cruzeiro en de kans bestaat dat hij daar blijft.

Aanvankelijk zou de verdediger per 31 december terugkeren in Amsterdam, waar hij nog tot medio 2022 vastligt. In het huurcontract van Orejuela is echter een clausule van circa 1,3 miljoen euro opgenomen, waarmee Cruzeiro vijftig procent van zijn transferrechten in handen kan krijgen. De club liet eerder al weten dat er met man en macht aan gewerkt zou worden om dat bedrag op tafel te kunnen leggen. Als dit daadwerkelijk gebeurt, kan de Colombiaan een meerjarig contract tekenen bi Cruzeiro. 

De voetballer kwam in 2017 over van Deportivo Cali, dat ongeveer 3,5 miljoen euro uit Amsterdam ontving. Orejuela's Eredivisie-bijdrage bleef echter beperkt tot één helft tegen AZ in december 2017. In Nederland werd hij bestempeld als een miskoop, maar in Brazilië is hij weer helemaal opgebloeid. Hij maakte zelfs zijn debuut voor het Colombiaanse nationale team en inmiddels staat de teller al op vier interlands. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›