BREAKING | Zaakwaarnemer bevestigt terugkeer Babel naar Ajax

0
BREAKING | Zaakwaarnemer bevestigt terugkeer Babel naar Ajax

Ryan Babel keert komend half jaar op huurbasis terug bij Ajax, bij de club waar hij zijn professionele carrière begon. 

De deal is vanochtend rondgekomen, dat heeft de zaakwaarnemer van Babel, Winny Haatrecht, bevestigd. De Oranje international komt over van het Turkse Galatasaray en start aan zijn derde periode in Amsterdam. 

Babel stapt vanmiddag op het vliegtuig in Istanbul naar Amsterdam en sluit niet meer aan bij het trainingskamp. Morgen wordt hij in Amsterdam gekeurd. Om de deal tot stand te brengen, heeft Babel een groot deel van zijn salaris ingeleverd. 

In Turkije had de 33-jarige aanvaller een basisplaats, maar Galatasaray zag een tijdelijke overstap zitten vanwege financiële problemen. Voor Ajax is de komst van een snelle en fitte aanvaller erg belangrijk, aangezien dat voor de winterstop de achilleshiel bleek. 

In het seizoen 2003/2004 maakte Babel zijn debuut voor Ajax als zeventienjarige en werd hij meteen kampioen. In 2007 vertrok hij bij de Amsterdammers, om in het seizoen 2012/2013 terug te keren en weer kampioen werd. Deze periode hoopt Babel zich definitief in de EK-selectie van Ronald Koeman te spelen voor komende zomer.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!