''De één na de ander viel weg en dat maakte de opties beperkt''

0
''De één na de ander viel weg en dat maakte de opties beperkt''

Quincy Promes en David Neres raakten voor de winterstop geblesseerd. Inmiddels zijn ze beide op de weg terug en daar is trainer Erik ten Hag blij mee. 

''Dat drie aanvallers met diepgang wegvallen, kun je niet bedenken. Dat kan geen enkele selectie in Nederland opvangen. Bayern München komt hier met twee ploegen, maar zo'n selectie kunnen wij niet samenstellen. Financieel niet, maar het is ook niet te managen. Als dit je dan overkomt, weet je dat je tegen schade kan oplopen. Dat is ook gebeurd. Daarom is het heel belangrijk dat in elk geval Promes nu weer terug is'', zegt Ten Hag.

Inmiddels is Ryan Babel weer speler van Ajax, waardoor de trainer voorin meer keuzemogelijkheden heeft. ''Aan het begin van het seizoen wist ik al dat we problemen zouden kunnen gaan krijgen. Door het drukke programma dat de spelers voor de kiezen hebben gekregen en door wat nog zou komen. In november dacht ik nog: we gaan niets doen op de transfermarkt. De één na de ander viel weg en dat maakte de opties beperkt.''

De club heeft Babel gehaald omdat het herstel van Neres en Huntelaar niet heel snel gaat. ''Dan is het ontzettend moeilijk op de markt om een speler te krijgen die er direct staat. Babel is een speler die dat wel kan. Dan moet je toeslaan, dus dan is er heel goed geanticipeerd. Hij zal aanpassing nodig hebben, maar die periode hoeft niet lang te duren. Hij kent de spelers, hij kent Ajax, hij kent de Nederlandse competitie'', besluit Ten Hag tegen Voetbal International.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Thursday 13 May 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›