''Een overstap van Barca B naar Jong Ajax is voor hem geen optie''

0
''Een overstap van Barca B naar Jong Ajax is voor hem geen optie''

Ajax zou interesse hebben in Xavier Mbuyamba. Ook AZ heeft interesse in het achttienjarige talent van FC Barcelona, die best wil terugkeren naar de Eredivisie.

"Ajax is in Nederland eigenlijk de enige club die het financieel kan opnemen tegen die topclubs, maar daar speel je ook niet zomaar en een overstap van Barça B naar Jong Ajax is voor Xavier geen optie", vertelt zijn zaakwaarnemer Carlos Barros in gesprek met Voetbal International.

"AZ is wat dat betreft een logischere keuze, zij zijn in Nederland het meest concreet", vervolgt de belangenbehartiger. "FC Utrecht heeft een samenwerkingsverband met Barcelona en zou ook een mogelijkheid kunnen zijn. In dat geval zou het gaan om een huurperiode."

Mbuyamba krijgt geen kansen bij FC Barcelona, maar heeft over interesse niet te klagen. "Bijna alle grote clubs in Europa hebben wel eens geïnformeerd naar Xavier", meent Barros. "Real Madrid zit daar ook bij, zij zijn serieus met hun opleiding bezig, maar dat zou natuurlijk wel een gevoelige overstap zijn."

"Juventus en Internazionale hebben interesse, net als topclubs uit Duitsland en Engeland. Chelsea heeft de beste papieren. Daar zijn we natuurlijk vorig jaar al uitgebreid mee in gesprek geweest", besluit hij.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 7 February 2021
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›