"Hij stond bij alle topdrie-clubs in Nederland op het lijstje"

0
"Hij stond bij alle topdrie-clubs in Nederland op het lijstje"

Mitchell van Bergen lijkt deze zomer SC Heerenveen te gaan verlaten. Er is veel interesse voor de 20-jarige rechtsbuiten, die een aanbod om zijn contract te verlengen afsloeg. De kans dat Ajax hem gaat oppikken lijkt echter klein.

"De interesse voor hem is nu vooral vanuit het buitenland", legt Voetbal International-journalist Lentin Goodijk uit bij FC Afkicken. "Ik weet dat hij afgelopen seizoen ook wel bij alle topdrie-clubs in Nederland op het lijstje stond, maar dan niet helemaal bovenaan. Vorige zomer had hij al voor een behoorlijk bedrag weg kunnen gaan, ook vanuit Engeland was er toen interesse."

De clubwatcher van SC Heerenveen weet dat Van Bergen toen bewust nog een seizoen in Friesland wilde blijven om zich verder te ontwikkelen. "Hij begon goed aan het seizoen en daarna is het iets minder gegaan, toen was Chidera Ejuke meer de uitblinker. Maar hij staat nog steeds heel goed op de lijstjes, hij heeft goede onderliggende cijfers, waaronder voorzetten en dribbels."

"Voor buitenspelers is dat wel heel belangrijk. Zijn zaakwaarnemer zei dat ook tegen me: zeker nu er niet gevoetbald wordt, worden die data wel heel erg belangrijk. Clubs gaan daar nog meer naar kijken", aldus Goodijk. Eerder deze week werd Van Bergen nog aan het Russische Zenit St. Petersburg gelinkt.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›