'Rol van Van de Beek is belangrijk voor trainer Zidane'

0
'Rol van Van de Beek is belangrijk voor trainer Zidane'

De journalisten Bas van den Hoven en Süleyman Öztürk van Voetbal International weten dat Donny van de Beek deze zomer Ajax zou kunnen gaan verlaten. De middenvelder kan naar Real Madrid en Manchester United, maar een definitieve transfer blijft nog uit.

Beide discussiëren over de beste optie voor de Ajacied. ''Als er bij Real Madrid plek wordt gemaakt, is er denk ik wel behoefte aan een speler als Van de Beek'', vertelt Van den Hoven. ''Die rol is belangrijk voor de trainer Zidane. Valverde vertolkt die rol nu, de revelatie van dit seizoen bij Real Madrid. Zolang Zidane trainer is bij Real Madrid, zal een meer dienstbare middenvelder daar wel opgesteld worden. Dan is hij veilig voor zijn rol.'' Van den Hoven ziet een middenveld bij Manchester United met Bruno Fernandes en Paul Pogba echter niet zitten.

Öztürk kan zich goed voorstellen waarom ze in Manchester interesse hebben in de jongeling. ''Hij is een middenvelder die makkelijk in de zestien opduikt en intelligent is in zijn manier van bewegen. Hij gaat ook diep zonder bal en hij heeft scorend vermogen. Ik begrijp de interesse, alleen Bruno Fernandes valt in hetzelfde straatje.''

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 31 oktober 2020
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›