Ten Cate geeft advies: ''Donny, wat heb je daar te zoeken?''

0
Ten Cate geeft advies: ''Donny, wat heb je daar te zoeken?''

Donny van de Beek moet nog een jaar bij Ajax blijven. Dat stelt Henk ten Cate, die bijzonder gecharmeerd is van de 23-jarige middenvelder.

De oud-trainer ziet enorm veel potentie bij de middenvelder, maar hij vindt het nog te vroeg voor de stap naar één van de grootste clubs ter wereld. ''Ik vind het een goede voetballer, maar Luka Modric zit nu op de bank bij Real Madrid. Dan denk ik: Donny, wat heb je daar te zoeken? Ga naar een club waar je verder komt en iedere week kunt spelen. Of blijf anders nog een jaar bij Ajax'', stelt Ten Cate bij Rondo.

''Ik vind hem goed, hij heeft kwaliteit. Als hij nog een jaar bij Ajax zou spelen en nog beter zou worden, dan is hij veel rijper om die stap te maken. Hij speelt al een half jaar niet'', doelt de voormalig oefenmeester van Ajax op het coronavirus. De Nederlandse competitie ligt stil, terwijl andere competities wel doorgaan. Daardoor zit hij in een heel ander ritme dan zijn medespelers als hij een stap naar een buitenlandse club maakt. 

''Als hij nog een jaartje bij Ajax speelt en vervolgens nog een ijzersterk EK erachteraan speelt, komt hij beter binnen. Wat als hij geen basisplaats heeft op het EK? Als je niet in de basis staat bij Oranje, mag je je afvragen of dat bij Real wel lukt'', stelt Ronald Waterreus.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Thursday 13 May 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›