''Sneijder is makkelijk te porren voor gezelligheid, de roes, de gekte''

0
''Sneijder is makkelijk te porren voor gezelligheid, de roes, de gekte''

Hugo Borst vraagt zich in zijn column in het Algemeen Dagblad af hoe het verder moet met Wesley Sneijder. De Oranje-recordinternational wil trainer worden, maar de analist vraagt zich af of hij daar geschikt voor is.

''Voordat ik aan zijn biografie begon zag ik een voetbalanalyticus in hem, maar ik vrees dat Wesley collega's en jonge voetballers niet de maat wil nemen. Daar is-ie te vriendelijk voor. 'In uiterste nood meld ik me wel bij tv-stations.' Hij wil trainer worden. Daarvoor mist hij het hoogste diploma en, ik vermoed, ook het arbeidsethos en de discipline die Van Gaal of Mourinho mede groot maakten. Een assistentschap ambieert hij niet'', schrijft Borst.

De analist stelt in het Algemeen Dagblad dat Sneijder in zijn biografie te hard voor zichzelf is. ''Zo complimenteus en lief als Sneijder is voor bijna iedereen, zo kritisch is hij op zichzelf. Als mens doet hij zichzelf tekort. Sneijder blijkt de tegenpool van Robben, die gewoon geen talent heeft om de avond en de nacht anders te benutten dan voor een diepe slaap. Sneijder is makkelijk te porren voor gezelligheid, de roes, de gekte, de zelfkant.''

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 17 januari 2021
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›