SC Heerenveen volgt Scherpen; ''Kotarski staat niet op de lijst''

0
SC Heerenveen volgt Scherpen; ''Kotarski staat niet op de lijst''

SC Heerenveen is voor het komende seizoen op zoek naar twee nieuwe doelmannen na het vertrek van Warner Hahn (transfervrij) en Filip Bednarek (Lech Poznan). De Friezen hebben daarvoor ook hun licht opgestoken bij de selectie van Ajax. 

Recent tipte SC Heerenveen-middenvelder Joey Veerman al om doelman Kjell Scherpen (20) te halen. "Die naam is wel gevallen", erkent keeperstrainer Raymond Vissers bij Radio Camataru, de podcast van SC Heerenveen-fansite FeanOnline. "We hebben onze lijstjes, dat heeft onze scouting wel voor elkaar." 

De eveneens 20-jarige Dominik Kotarski, die op de nominatie staat om verhuurd te worden, wordt niet begeerd door de Friezen. "Die staat niet op de lijst", aldus Vissers, die met zijn club op zoek is naar een 'type André Onana': "Iemand die met veel ruimte voor zich kan spelen, die goed aan de bal is en een balletje kan pakken."

De voorkeur van SC Heerenveen gaat in elk geval uit naar een doelman die Nederlandse taal beheerst. "Het kan ook een buitenlandse keeper zijn die Nederlands spreekt", aldus de 47-jarige Vissers, die eerder ook werkzaam was bij onder meer Willem II en PSV.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 4 oktober 2020
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›