'Mentor' Huntelaar: ''Hij moet zijn opvolgers verder klaarstomen''

0
'Mentor' Huntelaar: ''Hij moet zijn opvolgers verder klaarstomen''

De uitgaande transfers bij Ajax zorgden deze zomer mogelijk voor verschuivingen in de selectie. Hakim Ziyech is al weg en een vertrek van Donny van de Beek is ook een serieus scenario waar de club rekening mee moet houden.

''Als Ajax die unieke kwaliteiten van Van de Beek kwijtraakt, heeft het Tadic dan nog nodig in dezelfde rol of heeft het team dan behoefte aan een echte centrumspits? Die typische puntspelers heeft Ajax in huis, maar aan iedere voetballer kleeft wel een verhaal. Klaas-Jan Huntelaar kan bijvoorbeeld nog altijd uitstekende statistieken overleggen. Maar de rol van good old Huntelaar is volstrekt duidelijk'', schrijft Marco Timmer in Voetbal International.

De ervaren spits zal steeds minder binnen de lijnen belangrijk zijn, maar buiten het veld moet hij de mentor worden voor de talenten. ''The Hunter moet helpen zijn opvolgers verder klaar te stomen voor het grote werk. De negentienjarige Traoré lijkt daarom de eerste stand-in voor Tadic te worden, al mag van hem nog niet worden verwacht dat hij al voortdurend op Champions League-niveau het verschil maakt.''

Naast Traoré zal ook Brian Brobbey worden begeleid door Huntelaar. ''De achttienjarige Brobbey heeft in de Ajax-jeugd laten zien een doelpuntenmachine te kunnen zijn. Het grote talent zal zichzelf komend seizoen echter eerst nog meer in de Keuken Kampioen Divisie moeten bewijzen. De vraag is of Brobbey dat wil, hij heeft een eerste aanbieding voor een nieuw contract naast zich neergelegd."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 13 september 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›