De Boer over Onana: ''André is zó belangrijk voor Ajax''

0
De Boer over Onana: ''André is zó belangrijk voor Ajax''

Vandaag werd door De Telegraaf bekend gemaakt dat Overmars het contract van Onana heel graag wil verlengen tot medio 2022. De keeper en zijn zaakwaarnemer twijfelen echter nog over het aanbod. Ronald de Boer zou het mooi vinden als de Kameroen in Amsterdam blijft. 

"André is zó belangrijk voor Ajax. Ik reken hem op dit moment echt tot de tien beste keepers ter wereld. Maar het gaat niet eens echt alleen om de kwaliteit, ook om de ambitie die je als club uitstraalt. Ajax is de laatste jaren heel goed bezig in Europa. Dan wil je niet dat je er komend jaar met nul punten uitgaat in de Champions League, omdat er vier of vijf bepalende spelers zijn vertrokken. Dat is niet op te vangen", zegt De Boer.

De Boer snapt ook waarom Onana nog twijfelt over het aanbod. "Nu is het vanwege de coronacrisis misschien nog stil. Maar dat kan na het beëindigen van de topcompetities en de Champions League weer heel anders zijn. En áls André de stap maakt, dan is hij voor de rest van zijn leven financieel klaar. Er zijn nu eenmaal spelers voor wie het belangrijk is om naar de hele familie te kijken. Na een transfer naar een top-vier-competitie kan hij iedereen voor vijftig jaar voorzien in zijn levensonderhoud", aldus Ronald de Boer.

 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 9 May 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›