Ünüvar: ''Er was interesse, maar ik wilde bij Ajax blijven''

0
Ünüvar: ''Er was interesse, maar ik wilde bij Ajax blijven''

Hakim Ziyech zal door Naci Ünüvar nooit meer vergeten worden. De Marokkaanse spelmaker was heel belangrijk voor het Amsterdamse talent.

Dat vertelt de zeventienjarige middenvelder in een interview met FunX. Ziyech stelde de jongeling op zijn gemak, waardoor het voor Ünüvar makkelijker was om te wennen. "Als je als jonge jongen voor het eerst erbij komt, is het fijn als zo'n grote speler je opvangt in de selectie. Dat is een fijn gevoel kan ik je vertellen. Ik was zestien en zenuwachtig. Hakim hielp mij. Geen stress, doe je ding. Hij hielp mij met alles en inspireerde mij."

"Ik zag Hakim Ziyech altijd al als voorbeeld, ook toen hij bij SC Heerenveen en FC Twente speelde", vervolgt Ünüvar. "Toen kwam hij naar Ajax. Tijdens de Future Cup zei hij in een interview dat hij niet geloofde dat ik veertien was. Hij zei altijd positieve dingen over mij. Vanaf dat moment volgde ik hem (op Instagram, red.) en volgde hij mij ook terug."

Op een dag hoopt Ünüvar hetzelfde te kunnen doen als Ziyech voor hem deed. "Als ik ook zo'n grote jongen word in de selectie dan zal ik de young boys altijd helpen. Ik heb zelf ervaren hoe het is." Voor dat zover is, moet hij nog een paar jaar bij Ajax speelde. Onlangs verlengde hij zijn contract tot medio 2023. "Er was interesse, maar ik wilde bij Ajax blijven. Ik wil mijn kinderen laten zien dat ik met Ajax kampioen ben geworden, de beker heb gepakt en Europees ver ben gekomen."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 28 november 2020
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›