Ajax-target uitgelicht: ''Dat is echt zijn belangrijkste wapen''

0
Ajax-target uitgelicht: ''Dat is echt zijn belangrijkste wapen''

Korte tijd geleden dook opeens de naam van Fausto Vera op als mogelijke aanwinst op het middenveld bij Ajax. Hij is relatief onbekend en speelt bij Argentinos Juniors.

Julian Cotino is freelance-journalist in Argentinië. Hij snapt wel dat er meerdere clubs uit Europa zijn die achter de voetballer aanzitten. ''Het is een defensief ingestelde middenvelder die echter ook heel goed wat meer naar voren zou kunnen spelen, mocht dat nodig zijn. Zijn balbehandeling is doorgaans erg goed en hij presteert het om altijd op de juiste plaats op het veld te staan'', legt hij uit aan Voetbalzone.

Dat Ajax interesse heeft, betekent dat Vera voetballend wel wat kan. ''Hij kan de bal heel goed van achteren naar voren brengen en zijn passes zijn over het algemeen ook dik in orde. Het valt tevens op dat Vera een voorliefde heeft voor korte, snelle passes. Dat is echt zijn belangrijkste wapen als speler'', stelt Cotino. Een klein punt van kritiek is er evenwel ook. ''Zijn passes over dertig of veertig zijn voor verbetering vatbaar.''

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 13 september 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›