OFFICIEEL | Bundesliga-club presenteert Zeefuik; miljoenen voor Ajax

0
OFFICIEEL | Bundesliga-club presenteert Zeefuik; miljoenen voor Ajax

Deyovaisio Zeefuik is officieel speler van Hertha BSC, zo meldt de club uit Berlijn. De voormalig speler van Ajax komt over van FC Groningen, dat al wekenlang in onderhandeling was met de Duitse club.

De vleugelverdediger komt voor vier miljoen euro naar Hertha BSC. Ajax heeft recht op vijftig procent van dit bedrag omdat de club bij diens vertrek een doorverkooppercentage bedong. Dit komt neer op twee miljoen euro. "We hadden Deyo het liefst behouden voor FC Groningen, maar hij had de wens en ambitie een volgende stap in zijn carrière te zetten, waardoor het niet lukte zijn nog één jaar doorlopende contract te verlengen. Dat hebben wij gerespecteerd", aldus technisch manager Mark-Jan Fledderus van FC Groningen.

Zeefuik stond ook in de belangstelling van onder meer Southampton. FC Groningen hield lange tijd vol dat Southampton de nieuwe club van Zeefuik moest worden, maar uiteindelijk heeft de club toch water bij de wijn gedaan. "Deyo heeft het afgelopen seizoen ook laten zien toe te zijn aan een nieuwe stap."

"We zijn er trots op dat we opnieuw een speler rechtstreeks kunnen afleveren aan een grote Europese competitie als de Bundesliga en een grote club als Hertha BSC. Wij gunnen Deyo deze stap van harte en wensen hem heel veel succes in het verdere verloop van zijn carrière", besluit Fledderus.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 20 september 2020
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›