''Voor een aantal mensen bij Ajax was Van Dijk niet goed genoeg''

0
''Voor een aantal mensen bij Ajax was Van Dijk niet goed genoeg''

Virgil van Dijk stond absoluut op de radar bij Ajax, maar die club koos er in 2016 voor om Mike van der Hoorn als nieuwe verdediger te presenteren.

Dat is achteraf een verkeerde keuze geweest, weet Theo van Duivenbode. Destijds zat hij in de raad van commissarissen bij Ajax. Hij adviseerde de leiding toen om hem te kopen. ''Misschien niet de meest technische speler, maar fysiek was hij al goed. Met ruim 1.90 meter achterin op die plek staat er iemand. Hij is ook een speler die weet wat hij niet kan. Ik heb inderdaad geadviseerd om hem te halen. Voor een aantal mensen bij Ajax was hij niet goed genoeg.''

De club ging destijds voor Mike van der Hoorn van FC Utrecht. Deze week nemen de Amsterdammers het op tegen Liverpool, waar Van Dijk inmiddels de leider is in de defensie. Van Duivenbode is benieuwd naar het team van Jurgen Klopp. ''Het is heel knap wat hij presteert met Liverpool, maar in zijn team zit geen Cruijff, Maradona of Messi. Daarom ben ik benieuwd hoe lang hij het volhoudt'', besluit hij in De Telegraaf.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!