Hengelman legt transfer uit: ''Dat kwam best uit de lucht vallen''

0
Hengelman legt transfer uit: ''Dat kwam best uit de lucht vallen''

Nick Hengelman maakte in 2020 de overstap van Ajax Cape Town naar Jong Ajax. In gesprek met VoetbalPrimeur vertelt hij hoe de transfer tot stand kwam.

Het begon allemaal met een berichtje naar Edwin van der Sar. "Beste Edwin, het avontuur zit erop hier. Ik ga terug naar Nederland en ben benieuwd of ik bij een van jouw elftallen mee kan trainen om m'n conditie op peil te houden", schreef Hengelman.

"Hij zou even overleggen en er bij me op terugkomen", vertelt de keeper. "Toen ik in het vliegtuig zat en ik nog niets gehoord had, berichtte ik hem nog een keer. Hij zei dat de keeperstrainer van Jong Ajax me zou bellen."

"Toen ik terugkwam in Nederland moest ik eerst een coronatest doen en als die negatief was, kon ik meteen aansluiten", vervolgt hij. "De volgende dag moest ik wat medische testen doen en weer een dag later kreeg ik een bericht van de advocaat van Ajax, of we alles in orde konden maken voor het contract."

"Daar had ik helemaal nog geen rekening mee gehouden", geeft Hengelman aan. "Toen bleek dus dat Overmars en Van der Sar me graag wilden toevoegen aan de keepersgilde van Ajax. Dat kwam best uit de lucht vallen. We zijn er redelijk snel uitgekomen."

"Laten we eerlijk zijn: als je ooit een keer voor Ajax kunt werken, is dat mooi", besluit hij. "Ik wilde niet wachten tot er ergens een blessure zou ontstaan. Als je dan een contract kunt tekenen bij Ajax, is de keuze redelijk snel gemaakt. En anders was m'n zoektocht doorgegaan." 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Thursday 13 May 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›