''Richarlison zei dat hij naar Ajax ging, dat liet ik niet gebeuren''

0
''Richarlison zei dat hij naar Ajax ging, dat liet ik niet gebeuren''

Ajax was in de zomer van 2017 dicht bij de komst van Richarlison. De Braziliaanse aanvaller verkaste echter naar Watford en maakt nu furore bij Everton. Toenmalig manager Marco Silva van Watford speelde een belangrijke rol in de transfer.

"Ik belde zijn zaakwaarnemer en die zei sorry tegen me, omdat Richarlison naar Nederland zou vliegen om bij Ajax te gaan tekenen", vertelt de Portugese trainer in The Guardian. "Ik zei meteen dat hij alles stop moest zetten, omdat ik hem koste wat het kost bij Watford wilde hebben. Toen heb ik Richarlison zelf gebeld."

Silva kon in het Portugees communiceren met Richarlison. "Hij zei tegen me dat hij naar Ajax zou gaan en ik zei 'nee, dat doe je niet, je gaat naar Watford'! Ik heb hem gezegd dat ik hem zou steunen en dat de Premier League groter is dan de Eredivisie. Daar was hij blij mee en toen moest ik de eigenaar nog overtuigen om het bod van Ajax te evenaren en veel geld te betalen."

Watford ging akkoord en betaalde zo'n twaalf miljoen euro voor Richarlison. "Samen slaagden we erin om hem van die vlucht naar Nederland af te houden en twee dagen later stond hij op het trainingscomplex bij ons", aldus Silva, die een goede slag sloeg. Richarlison verkast een jaar later namelijk voor veertig miljoen euro naar Everton.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 14 August 2021
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›