Ten Hag: ''Perspectief voor Pierie bij ons is niet zo goed''

0
Ten Hag: ''Perspectief voor Pierie bij ons is niet zo goed''

De kans is klein dat Kik Pierie komend seizoen actief is bij Ajax. Volgens Ajax-trainer Erik ten Hag is er te weinig perspectief voor de verdediger die dit seizoen op huurbasis bij FC Twente speelt.

"In Amsterdam is er op dit moment heel veel concurrentie met heel veel goede spelers. Op dit moment is het perspectief bij ons niet zo goed, maar mochten er spelers gaan vertrekken, dan kan dat gaan veranderen", begint Ten Hag bij ESPN. "Hij moet wedstrijdervaring opdoen in de Eredivisie."

"Op hele jonge leeftijd heeft hij dat al bij SC Heerenveen op een hele goede manier gedaan, dat is ook de reden dat we hem gehaald hebben. Hij heeft heel potentie, maar tot nog toe heeft hij de stap niet gemaakt", vervolgt Ten Hag. "Maar hij heeft heel veel talent en ik sluit niet uit dat hij de stap alsnog gaat maken."

Waarin moet Pierie dan nog verbeteren? "Hij moet vooral een stap maken in het verdedigende aspect, de positionering als eerste. Hij moet spelsituaties doorzien en af en toe wat daadkrachtiger ingrijpen. Zijn capaciteiten liggen vooral in het voetballende gedeelte. Hij heeft een hele goede inspeelpass, zowel kort als lang."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 14 August 2021
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›