Overmars: ''Keepers van vijftien miljoen euro op ons lijstje staan''

0
Overmars: ''Keepers van vijftien miljoen euro op ons lijstje staan''

Marc Overmars weegt zijn verschillende opties af in de zoektocht naar nieuwe spelers. Ajax versterkte zich met de transfervrije Remko Pasveer, maar had ook opties die vijftien miljoen euro kosten.

"Bij Andre Onana hadden we natuurlijk op meer gerekend, bij David Neres is het ook onzeker wat hij gaat opbrengen. Rond Tagliafico is het stil, ik hoop dat hij blijft. Zonder crisis waren zij alle drie al lang weggeweest. Dat zet ons ook voor keuzes in het aantrekken van spelers. We hadden ook keepers van vijftien miljoen euro op ons lijstje staan. We zijn voor Remko Pasveer gegaan. Hem vind ik al jaren een heel stabiele keeper. Wij gaan dus ook dingetjes op een plankje leggen", begint Overmars bij Voetbal International.

"De balans moet bij ons ook goed zijn. Af en toe kunnen we zeggen: die pakken we. Zoals we bij Sébastien Haller hebben gedaan. Dat wilden we bij Kamaldeen Sulemana ook. Hij is negentien jaar. Je kijkt ook naar zijn waarde en zijn potentie. Dan kun je dat doen. Maar verder moet de verhouding aan inkomsten en uitgaven qua verschil in balans zijn", gaat hij verder.

Overmars noemt een vertrek van Andre Onana en David Neres 'logisch'. "Spelers die bij ons al vier en vijf jaar spelen. Dan brengen we hen verder, zijn ze klaar voor de volgende stap. Maar Antony speelt pas een jaar bij ons. We laten hem niet gaan. Qua ontwikkeling kan hij bij ons nog flink groeien. Het klopt dat we nu met Antony, David Neres en Steven Berghuis ruim bezet zijn op die positie. Maar dat lost zich vanzelf op, denk ik. Het hoeft niet moeilijk te zijn, want dan is Neres degene die verder gaat kijken. Ik verwacht dat daar nog wel wat gaat gebeuren, ondanks dat het nu rustig is."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 25 September 2021
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›