Nijland weet: "Zijn vertrek bij Ajax heeft hem veel pijn gedaan"

Hans Nijland in het stadion van FC Groningen
Hans Nijland in het stadion van FC Groningen Foto: © Pro Shots

Hans Nijland vindt dat Marc Overmars té zwaar gestraft is voor zijn grensoverschrijdende gedrag bij. De td van Royal Antwerp werd door de FIFA wereldwijd geschorst nadat hij al in Nederland een straf aan zijn broek had hangen.

Nijland sprak Overmars vlak na de uitspraak van de FIFA. "Hij was aangeslagen, verbitterd. Logisch", vertelt de voormalig directeur van FC Groningen bij ESPN. "Hij heeft een enorme duw gehad. Het vertrek bij Ajax heeft hem ongelofelijk veel pijn gedaan. Hij weet heel goed dat hij fout zat, maar ik vind de schorsing van de FIFA die overheen kwam buitenproportioneel. Je zet hem helemaal schaakmat. Hij hoopte nog op uitstel via hoger beroep, maar dat heeft tot niets geleid."

Dat de FIFA de schorsing van de KNVB overnam en Overmars zijn werk in België ook moet neerleggen vindt Nijland overdreven. "Hij is hard gestraft bij Ajax en in Nederland. Mijn persoonlijke mening is dat dit te ver gaat. Ieder mens verdient een tweede kans", stelt hij. "Wat daar precies gebeurt is weet ik uiteraard ook niet, maar in de glorietijd van Ajax was hij dé architect. Dat vind ik nu bij Antwerp ook weer. Op een goed moment moet er ook een streep onder."

Lees meer:
0 reacties