Noa Lang fan van Ajax: "Bij Feyenoord verstopte hij zijn tas"

Noa Lang
Noa Lang Foto: © Pro Shots

Bart van den Aardweg is de regisseur van de documentaire over Noa Lang, die vrijdag op Amazon Prime verschijnt. De filmmaker gaat in de docu dieper in op de loopbaan van de PSV-aanvaller. Als jonge jongen had Lang een voorkeur voor Ajax, maar hij speelde eerst in de jeugdopleiding van Feyenoord.

"Bij Feyenoord verstopt hij als pupil zijn tas met het logo van de club bijvoorbeeld op het toilet", zo vertelt Van den Aardweg in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Hij wil de spullen niet meenemen, omdat hij eigenlijk voor Ajax is."

Van den Aardweg vindt Lang geen lastige jongen, ook al heet de docu 'Lastpak'. "Noa is puur en kan moeilijk tegen onrecht. We wilden hem begrijpen. Mensen vinden van alles van Noa, maar voor ons was het interessant om uit te vinden waarom hij de dingen doet zoals hij ze doet."

De reputatie van Lang was een grote reden voor het maken van deze docu. "Noa is een mediafenomeen en daarom ook interessant, maar als maker is het vooral boeiend geweest om het verhaal achter zijn gedrag te laten zien. Dat hij voor het eerst zijn zoon in handen krijgt, is fascinerend. Dat moment staat voor iets groters voor hem en gaat over echt volwassen worden", aldus Van den Aardweg.

Lees meer:
0 reacties