"Noa Lang heeft geen zuurstof nodig om te ademen, maar aandacht"

Noa Lang met de schaal
Noa Lang met de schaal Foto: © Screenshot VP

Nico Dijkshoorn heeft flink uitgehaald naar Noa Lang. Dat deed hij in zijn column voor Voetbal International.

"Noa’s aanwezigheid tijdens de viering van het kampioenschap zag er zo vreselijk armzalig uit", schrijft de columnist, waarna hij een vergelijking maakt. "Het leek een beetje op de verjaardag van je broertje. Hij staat met slingers om zijn nek voor een berg cadeaus, er is taart met de naam van je broer erop, hij mag de kaarsjes uitblazen en daarna geeft iemand jou een oud stripalbum cadeau omdat je eigenlijk zelf ook wel een beetje jarig bent."

Dijkshoorn denkt dat dit vervelend moet zijn geweest voor Lang. "Een feest mee moeten vieren, horen hoe ze de hele busrit de naam van een Volendammer scanderen en merken dat de andere spelers medelijden met je krijgen. Je hoopt niet dat Luuk de Jong je arm gaat pakken en omhoog doet."

De voormalig Ajacied haalde ook nog even uit naar de medische staf van PSV. Voor Dijkshoorn was dit geen verrassing. "Na die publieke vernedering kon je wachten op het moment dat Noa Lang, midden in de roes van het behaalde kampioenschap, alle aandacht naar zich toe zou trekken. En dat gebeurde. In een bericht op sociale media meldde hij dat er grote fouten waren gemaakt door de medische staf van PSV."

Ook hiervoor heeft Nico weer een metafoor. "Vergelijk dat maar met de verjaardag van je oma. Ze is 100 geworden. Iedereen staat om haar heen en dan naar voren stappen en zeggen: 'Allemaal leuk en aardig, maar oma was natuurlijk wel fout in de oorlog.' Dat is wat Noa Lang deed. Met een vorkheftruck verbaal inrijden op een volksfeest. En het werkte. Het ging, midden in de feestroes, weer even twee dagen over Noa, die geen zuurstof nodig heeft om te ademen, maar aandacht", aldus de columnist.

Lees meer:
0 reacties