"Noa Lang levende bewijs dat bijna iedereen er helemaal naast zit"

Noa Lang
Noa Lang Foto: © NESimages

Peter Bosz is lyrisch over de houding van Noa Lang bij PSV. De media hebben de voormalig speler van Ajax veelal afgeschilderd als een probleemkind, maar dat klopt volgens de trainer van PSV niet.

"Wij Nederlanders, en daartoe hoor ik ook, hebben snel een oordeel", geeft Bosz toe in een interview met Helden Magazine. "Nou, Noa is het levende bewijs dat bijna iedereen er helemaal naast zit. Hij heeft een bepaald imago, maar is een van de grootste teamspelers die ik heb meegemaakt."

"Noa zorgt dat het elftal bij elkaar blijft, is heel sociaal", weet de oefenmeester. "Bij de laatste training voor kerst kwam hij op De Herdgang en had hij voor iedereen – niet alleen voor de staf en de spelers, maar bijvoorbeeld ook voor de mensen in de keuken – een fles wijn meegenomen. Hoefde hij niet te doen, had niemand om gevraagd, maar hij deed dat wel."

Anderen voelen zich thuis door Lang. "Malik Tillman is een van de nieuwe jongens, hij kwam over van Bayern München. Ik heb nog nooit zo’n verlegen, timide speler meegemaakt, hij durfde me nauwelijks aan te kijken als ik hem sprak. Na een maand of twee ging ik met hem zitten en vroeg of hij het naar zijn zin had. Of hij al een beetje ingeburgerd was bij PSV."

Dat veranderde in een verrassing. "‘Ja,’ zei hij, ‘Noa heeft me bij hem thuis uitgenodigd, hij had ook zijn kapper gevraagd en nog wat vrienden om me echt het gevoel te geven dat ik erbij hoor.’ Dat is toch geweldig? Noa denkt altijd in het belang van het team", aldus Bosz.

Lees meer:
0 reacties