NRC: Belangrijke betrokkenen niet gesproken in Mislintat-onderzoek

Sven Mislintat
Sven Mislintat Foto: © Orange Pictures

Het onderzoek naar de transfers van Sven Mislintat heeft vooral gezorgd voor nog meer vragen, zo concludeert het NRC. Volgens de krant zijn er belangrijke betrokkenen niet gesproken.

Ajax bracht maandag het rapport van het KPMG-onderzoek naar de mogelijke belangenverstrengeling van Mislintat naar buiten. Het onderzoek zelf blijft geheim, vanwege gevoelige informatie. "Van de conclusies die wél publiek zijn gemaakt, is de waarde nauwelijks in te schatten", zo schrijft het NRC.

Het blijft onduidelijk op welke bronnen en informatie KPMG zich beroept. Het accountantskantoor was afhankelijk van informatie van Ajax, openbare bronnen en vrijwillige medewerking van andere betrokkenen. Na een rondgang langs bestuurders en zaakwaarnemers blijkt volgens het NRC dat belangrijke betrokkenen niet werd gesproken.

Zo begeleidde zaakwaarnemer Steinar Dietz in samenwerking met een Argentijnse partner de transfer van Gaston Ávila. Hij hoorde echter niets. "Ik had me kunnen voorstellen dat ze mij hadden gebeld voor mijn ervaringen met Sven. Die waren goed en verliepen normaal."

Ook ICM Stellar, het makelaarskantoor dat Borna Sosa tot vlak voor zijn transfer bijstond, werd niet benaderd. Sosa stapte vlak voor zijn overstap naar Ajax over naar Arthur Beck, een zakenrelatie van Mislintat. Juist die mogelijke belangenverstrengeling was aanleiding voor het onderzoek.

Lees meer:
0 reacties