Ocampos valt tegen: "Dat maakte Bergwijns vervanger wel duidelijk"

Lucas Ocampos verlaat het veld voor Steven Bergwijn
Lucas Ocampos verlaat het veld voor Steven Bergwijn Foto: © Pro Shots

De koppositie in de Eredivisie lag zaterdagavond voor het oprapen voor Ajax, maar de Amsterdammers kwamen in eigen huis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Go Ahead Eagles. Alfred Schreuder wisselde zijn elftal op vier posities en met name Lucas Ocampos maakte een matige indruk tegen de Deventenaren.

"Het gegoochel van Schreuder pakte daarmee verkeerd uit", schrijft Ajax-watcher van De Telegraaf Mike Verweij. "Florian Grillitsch kon als vervanger van Edson Alvarez bij vlagen wel bekoren. Voor het opstellen van Brian Brobbey en passeren van Mohammed Kudus viel iets te zeggen, omdat laatstgenoemde vorig seizoen nauwelijks speelde en overbelasting op de loer ligt."

"En het aan de kant laten van Steven Berghuis, die werd vervangen door Davy Klaassen, was begrijpelijk, omdat de creatieveling met een rugblessure terugkeerde van Oranje", gaat de journalist verder. "Berghuis is inmiddels weer fit, maar met het oog op Napoli-thuis werd geen risico genomen. Om vervolgens ook Steven Bergwijn te sparen, bleek echter een mispeer, omdat daarmee nog een stuk creativiteit uit het elftal werd gesloopt."

"Iemand vroeg in het seizoen al als ’mislukt’ te bestempelen, is gevaarlijk", gaat Verweij verder. "Maar Bergwijns vervanger Lucas Ocampos maakte tegen Go Ahead Eagles duidelijk dat de Raad van Commissarissen algemeen directeur Edwin van der Sar, financieel directeur Susan Lenderink, technisch manager Gerry Hamstra en diens rechterhand Klaas-Jan Huntelaar terecht heeft teruggefloten."

"Als het aan het viertal had gelegen, was voor het pakket-Ocampos bijna 40 miljoen euro uitgetrokken: 20 miljoen euro transfersom en pakweg 20 miljoen salaris in vier jaar. De 28-jarige Argentijn zonder restwaarde een seizoen huren (voor bijna 4 miljoen (!) euro) kreeg wel de zegen van de RvC. Het lijkt vooralsnog weggegooid geld", aldus de journalist.

Nederland - Qatar

Nederland wint voor 50x (!) je inzet!

De derde wedstrijd van Oranje op het WK wordt dinsdag gespeeld! Onze mannen nemen het op tegen Qatar. Als nieuwe speler krijg jij bij BetCity nu 50 keer je inzet (!!) als Oranje wint van Qatar! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
8/01
NEC
14:30
Ajax
za
14/01
Ajax
21:00
FC Twente
zo
22/01
Feyenoord
14:30
Ajax
do
26/01
Ajax
21:00
FC Volendam
zo
29/01
Excelsior
14:30
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 14 22 33
2 Ajax 14 27 30
3 PSV 14 22 30
4 AZ 14 9 29
5 FC Twente 14 15 27
6 Sparta Rotterdam 14 9 24
7 FC Utrecht 14 2 24
Bekijk de hele stand