Ocampos valt tegen: "Dat maakte Bergwijns vervanger wel duidelijk"

Lucas Ocampos verlaat het veld voor Steven Bergwijn
Lucas Ocampos verlaat het veld voor Steven Bergwijn Foto: © Pro Shots

De koppositie in de Eredivisie lag zaterdagavond voor het oprapen voor Ajax, maar de Amsterdammers kwamen in eigen huis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Go Ahead Eagles. Alfred Schreuder wisselde zijn elftal op vier posities en met name Lucas Ocampos maakte een matige indruk tegen de Deventenaren.

"Het gegoochel van Schreuder pakte daarmee verkeerd uit", schrijft Ajax-watcher van De Telegraaf Mike Verweij. "Florian Grillitsch kon als vervanger van Edson Alvarez bij vlagen wel bekoren. Voor het opstellen van Brian Brobbey en passeren van Mohammed Kudus viel iets te zeggen, omdat laatstgenoemde vorig seizoen nauwelijks speelde en overbelasting op de loer ligt."

"En het aan de kant laten van Steven Berghuis, die werd vervangen door Davy Klaassen, was begrijpelijk, omdat de creatieveling met een rugblessure terugkeerde van Oranje", gaat de journalist verder. "Berghuis is inmiddels weer fit, maar met het oog op Napoli-thuis werd geen risico genomen. Om vervolgens ook Steven Bergwijn te sparen, bleek echter een mispeer, omdat daarmee nog een stuk creativiteit uit het elftal werd gesloopt."

"Iemand vroeg in het seizoen al als ’mislukt’ te bestempelen, is gevaarlijk", gaat Verweij verder. "Maar Bergwijns vervanger Lucas Ocampos maakte tegen Go Ahead Eagles duidelijk dat de Raad van Commissarissen algemeen directeur Edwin van der Sar, financieel directeur Susan Lenderink, technisch manager Gerry Hamstra en diens rechterhand Klaas-Jan Huntelaar terecht heeft teruggefloten."

"Als het aan het viertal had gelegen, was voor het pakket-Ocampos bijna 40 miljoen euro uitgetrokken: 20 miljoen euro transfersom en pakweg 20 miljoen salaris in vier jaar. De 28-jarige Argentijn zonder restwaarde een seizoen huren (voor bijna 4 miljoen (!) euro) kreeg wel de zegen van de RvC. Het lijkt vooralsnog weggegooid geld", aldus de journalist.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
10/03
Ajax
14:30
Fortuna Sittard
zo
17/03
Sparta Rotterdam
16:45
Ajax
zo
31/03
PEC Zwolle
12:15
Ajax
do
4/04
Ajax
21:00
Go Ahead Eagles
zo
7/04
Feyenoord
14:30
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Feyenoord 24 41 56
3 FC Twente 24 24 50
4 AZ 24 22 43
5 Ajax 24 10 39
6 Go Ahead Eagles 24 6 37
7 NEC 24 9 36
8 FC Utrecht 24 -3 32
Bekijk de hele stand