OFFICIEEL | Ajax stelt Peereboom aan als nieuwe trainer Jong Ajax

Frank Peereboom
Frank Peereboom Foto: © Pro Shots

Frank Peereboom wordt definitief de nieuwe trainer van Jong Ajax. Het gerucht ging dinsdag al eerder en is nu bevestigd door de Amsterdamse club. De 45-jarige coach tekent een contract tot medio 2026.

Peereboom volgt daarmee Dave Vos op, die aan de slag gaat als trainer van het eerste elftal. Peereboom begon zijn trainersloopbaan in 2004 als jeugdtrainer bij FC Volendam. Sinds 2011 is hij in verschillende functies werkzaam bij Ajax, zoals jeugdtrainer, technisch coördinator bovenbouw en analist van het eerste elftal. De afgelopen twee seizoenen was Peereboom actief als hoofdtrainer van Ajax O18. 

Urby Emanuelson en Yuri Rose blijven assistent-trainers bij Jong Ajax. "Frank Peereboom werkt al meerdere jaren bij Ajax en hij heeft zich hier goed en breed ontwikkeld. Hij verdient deze kans", reageert technisch directeur Alex Kroes. "Zijn manier van werken past bij onze visie van ontwikkelen en kansen geven."

"Met de verschillende karakters van Yuri Rose en Urby Emanuelson als assistenten naast Frank hebben we een trainersstaf voor Jong Ajax met trainers die elkaar goed aanvullen", is Kroes van mening.

Lees meer:
0 reacties