Ogen gericht op Romée Leuchter: "Ze heeft een uitstekende trap"

Romée Leuchter juicht
Romée Leuchter juicht Foto: © Orange Pictures

Bondscoach Andries Jonker moet bij de OranjeLeeuwinnen het momenteel zonder topscorer Vivianne Miedema doen. De spits kampt met een zware knieblessure en is er daardoor zeer waarschijnlijk niet bij op het WK in Australië en Nieuw-Zeeland.

"Ze is een speelster die op wereldniveau het verschil kan maken. Daar heb je er niet zoveel van. Wij hebben er een", is Jonker lovend over Miedema bij de NOS. "En die doet niet mee. Dat doet pijn. Vooral voor haar, maar ook voor haar club Arsenal en voor ons", is hij van mening. De bondscoach moet daarom op zoek naar een vervanger. Hij heeft meerdere opties, waaronder Fenna Kalma.

"Kalma is een type Eijkelkamp, voor de kenners van het mannenvoetbal. Het oogt allemaal niet zo soepel. Sterk lijf, grote meid. Koel voor de goal", omschrijft Jonker de spits van FC Twente. Ook Romée Leuchter kan in de spits uit de voeten. "Zij is dynamischer, meer in staat om in de hoeken te bewegen. Ze kan ook om de spits heen bewegen. Ze heeft een uitstekende trap in haar rechterbeen. Ook een goede spits."

"Ik weet niet wie de beste papieren heeft. Ik heb nog geen voorkeur. Ik moet nu uitzoeken wie de beste optie is", aldus Jonker.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand